Dietlicious Poradnia Dietetyczna – Dietetyk Wrocław
Jestem dietetykiem klinicznym z ogromną pasją do gotowania, którą wykorzystuję w codziennej pracy z pacjentami. Najważniejszym elementem współpracy jest dla mnie dostosowanie planu żywieniowego do indywidualnych preferencji, umiejętności kulinarnych oraz stanu zdrowia. Nie uznaję tzw. „diet cud”, głodówek oraz niekonwencjonalnych metod redukcji masy ciała, zmuszających pacjenta z rezygnacji z jego ulubionych potraw. Staram się zawsze znaleźć „złoty środek”, który pozwoli na to, aby nawet w diecie redukcyjnej pozwolić sobie na zjedzenie pizzy, czy ulubionego deseru, osiągając przy tym fantastyczne rezultaty. Jednym z moich głównych talentów, który wykorzystuje w pracy jest szeroko pojęte naprawianie – od skutków zdrowotnych nieprawidłowego odżywiania czy restrykcyjnych diet, po błędne przekonania odnośnie diety (naprawdę nie musisz jeść samych sałatek i rezygnować z pieczywa i ziemniaków żeby schudnąć).
Podejmowana przeze mnie w trakcie studiów 4-letnia praca w „Kuchniach Świata” pozwoliła mi na poznanie bogatego asortymentu zdrowej żywności, produktów orientalnych ich właściwości odżywczych, zdrowotnych oraz sposobów wykorzystania w kuchni, a także pozwoliła na wzbogacenie układanych jadłospisów oraz rozwijanie swojej pasji do gotowania. Doświadczenie w części kulinarnej zdobywałam również w ramach współpracy z firmą Vorwerk, gdzie jako specjalista ds. przepisów kulinarnych (recipe developer) tworzyłam przepisy pod urządzenie Thermomix® oraz na platformę Cookidoo® (m.in. kolekcje przepisów z niskim indeksem glikemicznym, wegańską wysokobiałkową czy pełnowartościowe sałatki, dostępne na platformie Cookidoo®). Dzięki takim doświadczeniom kładę ogromny nacisk na to, aby proponowane przeze mnie potrawy były zdrowe, ale jednocześnie ciekawe, proste i smaczne, a jadłospisy w gusta osób z którymi współpracuje.
Jestem absolwentką studiów licencjackich Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, studiów magisterskich na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu na kierunku dietetyka na Wydziale Lekarskim, a także studiów podyplomowych z Psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym we Wrocławiu, gdzie zdobyłam wiedzę na temat psychologicznych aspektów odżywiania oraz skutecznego motywowania w zmianie zachowań zdrowotnych. W trakcie studiów odbywałam liczne praktyki, m.in. w szpitalach, czy poradniach specjalistycznych, dzięki którym zdobyłam wiedzę na temat żywienia w różnych jednostkach chorobowych.
W trakcie swojej kariery zawodowej współpracowałam z:
Na bieżąco biorę udział w konferencjach oraz szkoleniach z zakresu żywienia człowieka, aby stale aktualizować swoją wiedzę i bazować na aktualnych wynikach badań naukowych.
W roku 2019 ukończyłam szkolenie SOIT i aktualnie znajduje się na liście specjalistów polecanych insulinoopornym fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie.
Zapisz się do newslettera
Spokojnie, nie będę notorycznie zaśmiecać Ci skrzynki – odezwę się raz
na jakiś czas z informacją nowościach, zmianach albo zupełnie
darmowych produktach do zgarnięcia 😊
Pomyślnie dołączyłeś do naszej listy subskrybentów.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wywiad żywieniowy oraz zdrowotny w oparciu o wypełniony formularz oraz wyniki badań laboratoryjnych, analiza dotychczasowych zwyczajów żywieniowych, ustalenie zaleceń żywieniowych wraz z listą produktów oraz proponowaną kalorycznością oraz rozkładem makroskładników, ustalenie ilości i godzin posiłków w oparciu o tryb życia). W przypadku wizyty stacjonarnej obejmuje analizę składu ciała przy pomocy specjalistycznego urządzenia oraz pomiary obwodów, w przypadku konsultacji zdalnej obejmuje materiały i instrukcje do wykonywania samodzielnych pomiarów rezultatów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: do ok. 90 min. Jeśli zależy Ci na dłuższej współpracy, zachęcam do zapoznania się z pakietami wizyt w cenniku.
Badanie składu ciała za pomocą specjalistycznego urządzenia mierzącego m.in. masę ciała, zawartość tkanki tłuszczowej (zarówno procentowej jak i w kilogramach), masy mięśniowej oraz sugerowanych zmian w ich proporcjach, zawartość wody, beztłuszczowej masy ciała, substancji mineralnych, poziom tłuszczu wisceralnego oraz podstawową przemianę materii, a także omówienie wyników. Cena nie obejmuje wywiadu żywieniowego oraz zdrowotnego w oparciu o wypełniony formularz oraz wyniki badań laboratoryjnych, analizy dotychczasowych zwyczajów żywieniowych, ustalenia zaleceń i jadłospisu. Analiza składu ciała możliwa wyłącznie stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu. Czas trwania: ok. 15 min.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wspólne omówienie efektów stosowanych zaleceń i/lub jadłospisów, dalsze wskazówki, zalecenia, instrukcje dotyczące wprowadzenia ewentualnych, samodzielnych zmian oraz w przypadku konsultacji stacjonarnej analizę składu ciała i pomiary obwodów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: 40-50 min. Jeśli zależy Ci na dłuższej współpracy, zachęcam do zapoznania się z pakietami wizyt w cenniku.
Jadłospis na 14 dni wraz z konkretnymi przepisami ze sposobem przygotowania oraz 2 listami zakupów (po 1 na każdy tydzień) indywidualnie dopasowany do stylu życia, preferencji kulinarnych oraz stanu zdrowia, ułożony w oparciu o wypełniony formularz i wcześniejsze ustalenia na konsultacji. Możliwość bezpłatnej, jednorazowej wymiany łączenie 2 posiłków. W przypadku chęci otrzymania jadłospisu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix, możliwość wykorzystania przepisów z platformy Cookidoo (gotowanie z ustawieniami) oraz innych przepisów z uwzględnieniem odpowiednich ustawień do wprowadzenia ręcznie. Jadłospis układany jest wyłącznie po wcześniejszej konsultacji.
Jadłospis na 7 dni wraz z konkretnymi przepisami ze sposobem przygotowania oraz listą zakupów indywidualnie dopasowany do stylu życia, preferencji kulinarnych oraz stanu zdrowia, ułożony w oparciu o wypełniony formularz i wcześniejsze ustalenia na konsultacji. Możliwość bezpłatnej, jednorazowej wymiany 1 posiłku. W przypadku chęci otrzymania jadłospisu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix, możliwość wykorzystania przepisów z platformy Cookidoo (gotowanie z ustawieniami) oraz innych przepisów z uwzględnieniem odpowiednich ustawień do wprowadzenia ręcznie. Jadłospis układany jest wyłącznie po wcześniejszej konsultacji.