Dietlicious Poradnia Dietetyczna – Dietetyk Wrocław
Jestem dietetykiem klinicznym z 7-letnim doświadczeniem zawodowym oraz ogromną pasją do gotowania, którą wykorzystuję w codziennej pracy z pacjentami. Najważniejszym elementem współpracy jest dla mnie dostosowanie planu żywieniowego do indywidualnych preferencji, umiejętności kulinarnych oraz stanu zdrowia. Nie uznaję tzw. „diet cud”, niepotrzebnych eliminacji, magicznych suplementów, głodówek oraz niekonwencjonalnych metod redukcji masy ciała, zmuszających pacjenta z rezygnacji z jego ulubionych potraw. Staram się zawsze znaleźć „złoty środek”, który pozwoli na to, aby nawet w diecie redukcyjnej pozwolić sobie na zjedzenie pizzy, domowych frytek, czy ulubionego deseru, osiągając przy tym fantastyczne rezultaty. Jednym z moich top 5 talentów według testu Gallupa, który wykorzystuje w pracy jest szeroko pojęte naprawianie – od skutków zdrowotnych nieprawidłowego odżywiania czy restrykcyjnych diet, po naprawdę utraconej motywacji czy błędnego przekonania odnośnie diety (naprawdę nie trzeba jeść samych sałatek i rezygnować z pieczywa i ziemniaków oraz z wszelkich spotkań towarzyskich i wyjść do restauracji żeby schudnąć). Każdą osobę i każdy problem lubię analizować indywidualnie i bardzo precyzyjnie, dlatego w swoim gabinecie pracuje jednocześnie z ograniczoną ilością osób. W ten sposób jestem w stanie zapewnić swoim klientom maksimum czasu zarówno na konsultacjach jak i w razie potrzeby utrzymać stałą opiekę i wsparcie mailowe również między wizytami. Przeczytaj, co piszą o mnie moi klienci.
Specjalizuje się przede wszystkim w dietoterapii nadwagi i otyłości, insulinooporności, chorób tarczycy i choroby Hashimoto oraz zespołu jelita drażliwego (IBS), a także dietach wegetariańskich, dla osób aktywnych fizycznie oraz jadłospisach z wykorzystaniem urządzenia Thermomix®.
Podejmowana przeze mnie w trakcie studiów 4-letnia praca w „Kuchniach Świata” pozwoliła mi na poznanie bogatego asortymentu zdrowej żywności, produktów orientalnych ich właściwości odżywczych, zdrowotnych oraz sposobów wykorzystania w kuchni, a także pozwoliła na wzbogacenie układanych jadłospisów o dania z różnych regionów świata oraz rozwijanie swojej pasji do gotowania. Doświadczenie w części kulinarnej zdobywałam również w ramach współpracy z firmą Vorwerk, gdzie w latach 2018-2019 jako specjalista ds. przepisów kulinarnych (recipe developer) tworzyłam przepisy pod urządzenie Thermomix® oraz na platformę Cookidoo® (m.in. kolekcje przepisów z niskim indeksem glikemicznym, wegańską wysokobiałkową czy pełnowartościowe sałatki, dostępne na platformie Cookidoo®). Dzięki takim doświadczeniom kładę ogromny nacisk na to, aby proponowane przeze mnie potrawy były zdrowe, ale jednocześnie ciekawe, proste i smaczne, a jadłospisy w gusta osób z którymi współpracuje. W każdym układanym przeze mnie menu bazuję ponadto na maksymalnym wykorzystaniu zakupionych produktów, tak aby uniknąć marnowania żywności.
Jestem absolwentką studiów licencjackich Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu (2012 r.), studiów magisterskich na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu na kierunku dietetyka na Wydziale Lekarskim (2014 r.), a także studiów podyplomowych z Psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym we Wrocławiu (2015 r.), gdzie zdobyłam wiedzę na temat psychologicznych aspektów odżywiania oraz skutecznego motywowania w zmianie zachowań zdrowotnych. W trakcie studiów odbywałam liczne praktyki, m.in. w szpitalach, czy poradniach specjalistycznych, dzięki którym zdobyłam wiedzę na temat żywienia w różnych jednostkach chorobowych.
W trakcie swojej kariery zawodowej współpracowałam z:
Na bieżąco biorę udział w konferencjach oraz szkoleniach z zakresu żywienia człowieka, aby stale aktualizować swoją wiedzę i we współpracy z klientami bazować na aktualnych wynikach badań naukowych.
W roku 2019 ukończyłam również szkolenie SOIT i aktualnie znajduje się na liście specjalistów polecanych insulinoopornym fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie.
Zapisz się do newslettera
Spokojnie, nie będę notorycznie zaśmiecać Ci skrzynki – odezwę się raz
na jakiś czas z informacją nowościach, zmianach albo zupełnie
darmowych produktach do zgarnięcia 😊
Zapisz się do newslettera i otrzymaj bezpłatny ebook „7 głównych powodów dla których diety redukcyjne u Ciebie nie działają”
Super, należysz teraz do grona osób, które jako pierwsze będą dowiadywać się o nowościach, promocjach i gratisach 🙂
W kolejnym mailu, w ciągu kilku minut otrzymasz ode mnie prezent w postaci bezpłatnego ebooka – na wszelki wypadek zajrzyj również do folderu spam oraz oferty na Twojej skrzynce 🙂
Jadłospis na 7 dni wraz z konkretnymi przepisami ze sposobem przygotowania oraz listą zakupów indywidualnie dopasowany do stylu życia, preferencji kulinarnych oraz stanu zdrowia, ułożony w oparciu o wypełniony formularz i wcześniejsze ustalenia na konsultacji. Możliwość bezpłatnej, jednorazowej wymiany 1 posiłku. W przypadku chęci otrzymania jadłospisu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix, możliwość wykorzystania przepisów z platformy Cookidoo (gotowanie z ustawieniami) oraz innych przepisów z uwzględnieniem odpowiednich ustawień do wprowadzenia ręcznie. Jadłospis układany jest wyłącznie po wcześniejszej konsultacji.
Jadłospis na 7 dni dla każdej z osób, bazujące na tych samych produktach i przepisach z rozróżnieniem kaloryczności, ilości oraz w razie potrzeby pojedynczych składników, wraz z konkretnymi przepisami ze sposobem przygotowania oraz listą zakupów indywidualnie dopasowany do stylu życia, preferencji kulinarnych oraz stanu zdrowia, ułożony w oparciu o wypełnione formularze i wcześniejsze ustalenia na konsultacji. Możliwość bezpłatnej, jednorazowej wymiany 1 posiłku. W przypadku chęci otrzymania jadłospisu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix, możliwość wykorzystania przepisów z platformy Cookidoo (gotowanie z ustawieniami) oraz innych przepisów z uwzględnieniem odpowiednich ustawień do wprowadzenia ręcznie. Jadłospis układany jest wyłącznie po wcześniejszej konsultacji. Przy potrzebie większych modyfikacji między jadłospisami cena ustalana indywidualnie.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wywiad żywieniowy oraz zdrowotny w oparciu o wypełniony formularz oraz wyniki badań laboratoryjnych, analiza dotychczasowych zwyczajów żywieniowych, ustalenie zaleceń żywieniowych wraz z listą produktów oraz proponowaną kalorycznością oraz rozkładem makroskładników, ustalenie ilości i godzin posiłków w oparciu o tryb życia). W przypadku wizyty stacjonarnej obejmuje analizę składu ciała przy pomocy specjalistycznego urządzenia oraz pomiary obwodów, w przypadku konsultacji zdalnej obejmuje materiały i instrukcje do wykonywania samodzielnych pomiarów rezultatów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: do ok. 90 min. Jeśli zależy Ci na dłuższej współpracy, zachęcam do zapoznania się z pakietami wizyt w cenniku.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wywiad żywieniowy oraz zdrowotny w oparciu o wypełnione formularze (każda osoba osobno) oraz wyniki badań laboratoryjnych, analizę dotychczasowych zwyczajów żywieniowych, ustalenie wspólnych zaleceń żywieniowych wraz z listą produktów oraz proponowanymi kalorycznościami oraz rozkładem makroskładników, ustalenie ilości i godzin posiłków w oparciu o tryb życia każdej z osób. W przypadku wizyty stacjonarnej obejmuje analizy składu ciała przy pomocy specjalistycznego urządzenia oraz pomiary obwodów, w przypadku konsultacji zdalnej obejmuje materiały i instrukcje do wykonywania samodzielnych pomiarów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: do 120-150 min.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wspólne omówienie efektów stosowanych zaleceń i/lub jadłospisów, dalsze wskazówki, zalecenia, instrukcje dotyczące wprowadzenia ewentualnych, samodzielnych zmian, omówienie ewentualnego dzienniczka żywieniowego (jeśli aktualnie na nim pracujemy) i wskazówki dotyczące ewentualnych modyfikacji oraz – w przypadku konsultacji stacjonarnej – analizę składu ciała i pomiary obwodów, w przypadku konsultacji online – omówienie pomiarów masy ciała i obwodów wykonanych samodzielnie przy użyciu otrzymanych materiałów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: 40-50 min.
Odbywa się stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu lub zdalnie – telefonicznie bądź przy pomocy wybranych komunikatorów do wideorozmów. Obejmuje wspólne omówienie efektów stosowanych zaleceń i/lub jadłospisów, dalsze wskazówki, zalecenia, instrukcje dotyczące wprowadzenia ewentualnych, samodzielnych zmian, omówienie ewentualnego dzienniczka żywieniowego (jeśli aktualnie na nim pracujemy) i wskazówki dotyczące ewentualnych modyfikacji oraz – w przypadku konsultacji stacjonarnej – analizę składu ciała i pomiary obwodów, w przypadku konsultacji online – omówienie pomiarów masy ciała i obwodów wykonanych samodzielnie przy użyciu otrzymanych materiałów. Cena nie obejmuje jadłospisu. Czas trwania: 60-80 min.
Badanie składu ciała za pomocą specjalistycznego urządzenia mierzącego m.in. masę ciała, zawartość tkanki tłuszczowej (zarówno procentowej jak i w kilogramach), masy mięśniowej oraz sugerowanych zmian w ich proporcjach, zawartość wody, beztłuszczowej masy ciała, substancji mineralnych, poziom tłuszczu wisceralnego oraz podstawową przemianę materii, a także omówienie wyników. Cena nie obejmuje wywiadu żywieniowego oraz zdrowotnego w oparciu o wypełniony formularz oraz wyniki badań laboratoryjnych, analizy dotychczasowych zwyczajów żywieniowych, ustalenia zaleceń i jadłospisu. Analiza składu ciała możliwa wyłącznie stacjonarnie w gabinecie we Wrocławiu. Czas trwania: ok. 15 min.
Jadłospis na 14 dni wraz z konkretnymi przepisami ze sposobem przygotowania oraz 2 listami zakupów (po 1 na każdy tydzień) indywidualnie dopasowany do stylu życia, preferencji kulinarnych oraz stanu zdrowia, ułożony w oparciu o wypełniony formularz i wcześniejsze ustalenia na konsultacji. Możliwość bezpłatnej, jednorazowej wymiany łączenie 2 posiłków. W przypadku chęci otrzymania jadłospisu z wykorzystaniem urządzenia Thermomix, możliwość wykorzystania przepisów z platformy Cookidoo (gotowanie z ustawieniami) oraz innych przepisów z uwzględnieniem odpowiednich ustawień do wprowadzenia ręcznie. Jadłospis układany jest wyłącznie po wcześniejszej konsultacji.