Sałatka z tuńczykiem i jajkiem sadzonym
Kiedy na zewnątrz jest szaro i ponuro warto uwzględniać w swoim menu jak najwięcej kolorów. I choć jesienią i zimną lepiej spożywać dużo ciepłych posiłków, to porcja surowych warzyw będzie fantastycznym sposobem na dostarczenie sobie sporej dawki witamin, m.in. witaminy C oraz kwasu foliowego. Natomiast dodatek pełnowartościowego białka nada jej odpowiedniej sytości. Taka sałatka zwiera jedno z moich ulubionych połączeń – tuńczyka, jajko oraz pestki słonecznika.
![](https://3.bp.blogspot.com/-8ony4s6uPHc/WIIKQjviRuI/AAAAAAAAAyI/uId968gpMVEGTpgYKWLx8I6T2_oink9dACLcB/s1600/sa%25C5%2582atka%2Bz%2Btu%25C5%2584czykiem%2Bi%2Bjajkiem.jpg)