Dietlicious Poradnia Dietetyczna – Dietetyk Wrocław

If the signs or symptoms of any side effects do not improve, you or your doctor may contact an appropriate health care professional. A number of oral dosage forms have been proposed to https://salmosca.com/portfolio/inside-hi-fi how to order accutane online prolong the disintegration of tads \[[@b4]-[@b9]\]. Tastylia, one of the leading online pharmacy company in india, offers wide range of products and services to customers across the world.

We need to have the disulfiram tablet packaging made in france. Las máscaras fueron introducidas en los cinco niveles más céntricos falsely https://pollinategroup.org/poverty del estado español. En un país caro, cualquier viajero podría quedar en el límite.

Spaghetti z mielonym indykiem

Składniki:

500 g mięsa mielonego z indyka (np. z udźca)
2-3 łodygi selera naciowego
1 marchewka
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju roślinnego
szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (70 g)
500 g przecieru pomidorowego
sól, pieprz, oregano, papryka wędzona do smaku
280 g makaronu pełnoziarnistego
20 g parmezanu

Czas przygotowania: do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Porcje: 4 porcje

Kcal: 507 kcal

Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby spaghetti. Zwykle kojarzy się ono z daniem dość ciężkim, tłustym i bardzo kalorycznym, niedopuszczalnym w dietach redukcyjnych. Tymczasem taki obiad można spokojnie wpisać do swojego stałego menu, nawet jeśli chcemy zgubić kilka kilogramów. W lżejszej wersji, zamiast tłustego mięsa wieprzowego z łopatki, warto uwzględnić zmielone mięsko z indyka. Do tego aromatyczny sos z warzywami i świeżo starty parmezan. Taka dieta to sama przyjemność!

W dużym garnku rozgrzać olej. Wrzucić posiekaną cebulkę, zeszklić, po chwili dodać starty/rozgnieciony w prasce ząbek czosnku, jeszcze chwilę podsmażyć cały czas mieszając. Dodać startą na drobnych oczkach tarki marchew oraz drobno posiekany seler naciowy. Smażyć około 5-7 minut, aż warzywa zmiękną. Dodać mielone mięso z indyka i dokładnie obsmażyć, cały czas mieszając. Gdy mięso będzie ścięte wlać przecier pomidorowy oraz bulion wymieszany uprzednio z koncentratem pomidorowym. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem, oregano (około 1 łyżeczki) oraz szczyptą wędzonej papryki (dodawać po bardzo niewielkiej szczypcie do smaku, jest bardzo intensywna). Zagotować. Gotować pod przykryciem minimum 10-15 minut aż sos zgęstnieje (choć im dłuższe gotowanie, tym sos nabiera więcej smaku – jeśli macie więcej czasu zostawcie go na małej mocy palnika na 1-1,5 h). W tym czasie ugotować makaron i zetrzeć parmezan. Podawać udekorowany listkami bazylii 🙂

1 porcja to: 507 kcal, 36,3 g B, 12,1 g T i 67,5 g W

Wskazówka: Spaghetti będzie równie pyszne na chudym, mielonym mięsie wołowym.

0 0 głosów
Article Rating
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
0
Dodaj komentarz do wpisux