Dietlicious Poradnia Dietetyczna – Dietetyk Wrocław

Blog

Formę 30 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem na sicie o drobnych oczkach, ugotować do [...] czytaj więcej
Mąkę, żółtka, jogurt, masło, ksylitol, ocet, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia i sól połączyć ze sobą i wyrobić ciasto bardzo [...] czytaj więcej
Drodzy pacjenci ???? od 8.02. do 18.02.20 przebywam na urlopie. Na wszystkie wiadomości, smsy oraz telefony odpowiem po powrocie. W [...] czytaj więcej
Bakłażany przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu, miąższ naciąć w kratkę, [...] czytaj więcej
Sałatki są fajną, lekką opcją jeśli chodzi o codziennie menu, jednak w zimie mogą być bardziej problematyczne ze względu na [...] czytaj więcej
Przygotowanie: Spód: Do miski wrzucić mąkę, płatki owsiane (zmielone z grubsza w malakserze lub rozdrabniaczu), pokrojone w kostkę zimne masło, jogurt, [...] czytaj więcej
Wszelkie placuszki nie są zbyt popularną opcją jeśli chodzi o śniadania osób, z którymi współpracuję - najczęściej wynika to z [...] czytaj więcej
To mój ulubiony przepis na bezglutenowe naleśniki. Placki po usmażeniu nie łamią się (w porównaniu do innych bezglutenowych naleśników, które [...] czytaj więcej
Uwielbiam kokosa w każdej postaci. Odkąd pracowałam w Kuchniach Świata uzależniłam się wręcz od mleka kokosowego, które obowiązkowo muszę mieć [...] czytaj więcej
W hummusie zakochałam się od pierwszego "kęsa". Choć po raz pierwszy jadłam go lata temu i to w formie gotowego [...] czytaj więcej
Żelki kojarzą mi się z dzieciństwem. Tęczowe, soczyste, słodkie... w zasadzie każdy je lubił (lub dalej lubi), jednak zdecydowanym problem [...] czytaj więcej
Choć nie jestem weganką i ze względu na wielką miłość do mięsa oraz ryb nigdy nie będę, ale czasem po [...] czytaj więcej